Slagruta

Efter detta har det blivit många årsmöten eller konvent som det nu heter. Höstmöten och kurser fixas varje år av medlemmar över hela Sverige, även Nordiska möten har det varit. Det finns slagruteföreningar över hela världen med egna hemsidor, det är bara att söka på nätet. Slagruta heter dowsing på engelska eller önskekvist på norska. Med slagrutan lärde jag mig att hitta alla möjliga energier och kraftlinjer. Efter hand som jag lärde mig ökade jag min känslighet och kunde snart efter mycket tränande släppa slagrutan och känna energin med handen.

Vi besökte gamla kultplatser, gravfält, domarringar och testade energierna, hur starka dom var, bra eller dålig, vad det var för energier osv. Jag upptäckte att det är bara fantasin och din egen rädsla som sätter gränser för vad du kan göra med slagrutan, för med rätt fokusering och rätt vilja kommer man långt.


Jag är medlem i Svenska Slagruteförbundet.


SLAGRUTA


Detta är ett fantastiskt instrument. Jag började min mediala bana med slagruta. En jobbarkompis kom med två böjda svetstrådar av mässing och han visade mig att om du går över verkstadsgolvet så på ett visst ställe så vrider dom sig innåt. Varför visste han inte. Jag var bara tvungen att pröva, jo jo mensan, det fungerade hur bra som helst, men varför det visste inte jag heller, inte då. Jag behöll de böjda svetstrådarna i alla fall och var alldeles salig över fenomenet. Var det detta som jag hade gått och längtat efter i hela mitt liv? Förmodligen! I alla fall början på något.

Efter några månader blev jag tillfrågad om jag ville vara med på en slagrutekurs för nybörjare. Det var några grannar som skulle vara med. Absolut svarade jag. Och så blev det. Det kom en äldre dam från Dalsland som hette Karin och hade varit lärarinna tidigare och hon skulle bli vår kursledare. Sedan dess är Karin och jag mycket goda vänner. Hon tyckte att jag var en duktig och uppmärksam elev. Det var också Karin som senare fick med mig i Svenska Slagruteförbundet och att besöka deras årsmöten. Äntligen hade jag hittat rätt, där var folk som var lika galna som jag och inte tyckte det var konstigt alls.